Toch weer tien coronabesmettingen in Noordkop; meeste in gemeenten Den Helder en Schagen

Casper Duin
Den Helder

Er zijn de afgelopen twee weken toch weer enkele coronabesmettingen bijgekomen in Noord-Holland Noord. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het gaat om tien besmettingen in totaal. In de gemeente Den Helder zijn er vijf nieuwe patiënten bijgekomen. In de gemeente Schagen betreft het vier nieuwe besmettingen. De teller in de gemeente Hollands Kroon liep op met een. Op vakantie-eiland Texel zijn geen nieuwe corona-gevallen vastgesteld.

Het RIVM meldt geen nieuwe ziekenhuisopnames en overledenen door het coronavirus.

De eerste besmettingen in Noord-Holland Noord werden vastgesteld op 9 maart, bij mannen uit Schagen en Alkmaar. Inmiddels zijn er meer dan 1200 besmettingen vastgesteld in deze regio. Zo kwamen er de afgelopen veertien dagen bijvoorbeeld twaalf coronabesmettingen bij in de gemeente Bergen. In Langedijk en Heerhugowaard zijn er zes respectievelijk zeven nieuwe besmettingen

In werkelijkheid ligt dit aantal hoger, omdat in eerste instantie lang niet iedereen werd getest op het coronavirus. Er zijn in de regio 302 personen opgenomen geweest in het ziekenhuis en het virus heeft in totaal 127 levens geëist.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.