Publiek welkom bij jubileumwedstrijd FC Volendam tegen amateurs

Een deel van het Krasstadion is tijdens de jubileumwedstrijd tussen FC Volendam en de amateurs geopend voor publiek.© Foto Ella Tilgenkamp

Richard Walraven
Volendam

Toeschouwers zijn beperkt welkom tijdens de jubileumwedstrijd tussen FC Volendam en de amateurs uit het dorp op woensdag 5 augustus. Tot nog toe werden de wedstrijden van de profs - sinds de coronacrisis - zonder publiek gespeeld.

Tijdens de wedstrijd worden twee van de vier tribunes opengesteld. Het gaat om de Pé Mühren-tribune achter het doel aan de zuidzijde van het stadion en om de Jaap Jonk-tribune tegenover de hoofdtribune. De openstelling is wel beperkt vanwege de anderhalvemeterregels. Naast iedere bezette stoel moeten drie stoelen leeg blijven, voor en achter één stoel. Personen uit één huishouden kunnen met maximaal vier man/vrouw naast elkaar zitten.

De wedstrijd in het Krasstadion geldt niet als gewone oefenwedstrijd. Het duel geldt als jubileumwedstrijd vanwege het honderdjarige bestaan van het voetbal in Volendam. FC Volendam zal tijdens de wedstrijd (aanvang 18 uur) voor het eerst spelen in het nieuwe jubileumtenue.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen