Bij zonsopgang kijken naar vogels in Den Helder

Vogelzwerm.
© Foto Gerard Bos
Den Helder

Vroege vogels kunnen zaterdag 8 augustus hun hart ophalen. Om zes uur ’s ochtends gaan de liefhebbers met een gids van Landschap Noord-Hollands op pad om te kijken welke vogels er te zien zijn bij Balgzand. Bij zonsopgang.

In overleg lopen of fietsen de deelnemers aan de excursie naar het schor waar de meeste vogels zitten. In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten.

Er zijn voor alle deelnemers fietsen beschikbaar. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vijf kilometer. Onderweg naar het schor, zijn er ook veel vogels te zien.

Verrekijker

Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Iedereen kan een verrekijker meenemen. Ook is er een telescoop aanwezig.

Reserveren is verplicht. Het is vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen.

De start is bij natuurinformatiepunt ’t Kuitje aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Reserveren kan via ww.gaatumee.nl en deelnemen kost zeven euro.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.