Cluster interieurbranche op Hoogtij, ook nieuw hoofdkantoor DecoLegno

Impressie nieuwe hoofdkantoor DecoLegno op Hoogtij.© Illustratie Nunc Architecten

Ronald Massaut
Zaanstad

DecoLegno, leverancier van decoratief plaatmateriaal gaat verhuizen. Het bedrijf heeft 3350 vierkante meter grond verworven op Hoogtij. Daar komt een nieuw ’eigentijds en duurzaam hoofdkantoor’.

DecoLegno werd tien jaar geleden opgericht door Patrick Leering, Guido Hofman en Annemarie Wallenburg. Het bedrijf begon als exclusieve leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. Inmiddels is DecoLegno een gevestigde naam bij architecten, interieurbouwers en meubelmakers.

Hoogtij, de Zaanse havenlocatie aan het Noordzeekanaal, lijkt een aantrekkelijke locatie voor bedrijven uit de Nederlandse interieurindustrie. Grote trekker is woninginrichter Zuiver, die in 2018 een nieuw pand betrok. Ook kantoorinrichter GZ Office Experience bouwt op dit moment daar een nieuw hoofdkantoor.

De plannen van DecoLegno zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad, Bouwkundig adviesbureau B22 en Nunc Architecten. ,,Het pand is ontworpen met respect voor de omgeving en de zichtlijnen naar het karakteristieke Zaanse landschap. Het beantwoordt aan de hedendaagse eisen met betrekking tot duurzaamheid en design’’, vindt Guido Hofman.

,,Het gebouw heeft een herkenbare kapvorm en een duidelijke entree. Het grote venster geeft zicht op de showroom’’, zegt Steven Brunsmann van Nunc Architecten.

DecoLegno wil het nieuwe hoofdkantoor in het tweede kwartaal van 2022 betrekken.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.