Premium

Datalek bij gemeente Bloemendaal: privégegevens van burgemeester en (oud-)wethouders maandenlang zichtbaar op de gemeentesite

Het gemeentehuis van Bloemendaal.
© foto United Photos/Toussaint Kluiters
Bloemendaal

Adresgegevens, bankrekeningnummers, kentekens en ov-chipkaartnummers: ruim twee jaar hebben privégegevens van de Bloemendaalse burgemeester en wethouders op de gemeentesite gestaan, zo blijkt uit onderzoek van deze krant. De gemeente bevestigt het datalek, maar heeft het niet gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De persoonsgegevens zijn inmiddels verwijderd uit de declaraties.

Om de transparantie richting de inwoners te verhogen, plaatsen veel gemeenten de declaraties van het college op de gemeentesite. Zo ook het college van Bloemendaal. Alleen bevatten die gepubliceerde declaraties tot voor kort allerlei persoonlijke gegevens van burgemeester Elbert Roest en de wethouders Henk Wijkhuisen, Susanne de Roy van Zuidewijn en oud-wethouder Ton van Rijnberk, waaronder adressen, bankgegevens, kentekens en ov-chipkaartnummers. De oudste declaraties kwamen ruim twee jaar geleden online. Deze krant stuitte enkele weken geleden bij toeval op het datalek en is in het bezit van de originele declaraties.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen