Meisje overleden bij aanrijding in Zuiderwoude, automobilist doorgereden [update]

© Foto’s: DNP.NU
© DNP.NU
1/7
Zuiderwoude

Een 14-jarig meisje is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04:00 uur vermoedelijk aangereden op de Waterlandse Zeedijk in Zuiderwoude. Het meisje is daarbij overleden. De bestuurder van de auto is doorgereden.

De politie was onderweg naar Marken vanwege een vermist meisje, toen agenten per toeval het slachtoffer op de weg zagen liggen. Reanimatie mocht niet meer baten. Na een kort onderzoek werd duidelijk dat het overleden meisje het meisje was dat eerder als vermist was opgegeven.

De politie stelt een onderzoek in naar het vermoedelijke verkeersongeval en is op zoek naar de automobilist. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er wordt uitgekeken naar een auto, waarschijnlijk met schade. Hij voegt daar wel aan toe dat het nog niet helemaal zeker is om wat voor soort auto, of eventueel ander voertuig, het gaat.

Lees ook: Marken in diepe rouw na overlijden 14-jarig meisje. Eilandbewoners zitten vol vragen: ’Het verdriet is met geen woorden te beschrijven’

Later maakte de politie bekend dat het gaat om een 14-jarig meisje uit Marken. De politie is dus een onderzoek gestart naar de toedracht en roept daarnaast getuigen en betrokkenen op zich te melden.

Op de plaats van het ongeluk is geen fiets aangetroffen.

© DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen