Omgekomen tiener Zuiderwoude is vermist 14-jarig meisje van Marken

© DNP.NU
Zuiderwoude

Het meisje dat zaterdagochtend vroeg overleed bij een verkeersongeluk op de Waterlandse Zeedijk in Zuiderwoude is geïdentificeerd. Ze was 14 jaar oud en woonde op Marken. Ze was eerder die nacht als vermist opgegeven.

Lees ook: Meisje overleden bij aanrijding in Zuiderwoude, automobilist doorgereden

De politie was onderweg om in de omgeving van Marken op zoek te gaan naar het vermiste meisje, toen agenten haar per toeval zagen liggen op de Zeedijk tussen Monnickendam en Marken. Pogingen om haar te reanimeren mochten niet meer baten.

Het vermoeden bestaat dat het meisje werd aangereden en dat de automobilist na het ongeval door is gereden. Op de weg zijn remsporen gevonden. De politie onderzoekt of het een vers spoor is of van eerdere datum .„Duidelijk is dat het voertuig schade moet hebben opgelopen”, aldus een woordvoerder van de politie. In de buurt worden alle auto’s gecontroleerd op schade.

De Waterlandse Zeedijk loopt van Monnickendam naar Marken en is een weg onder de dijk van het Markermeer. Er is geen fiets aangetroffen in de buurt van het meisje. Het is ongeveer een uur lopen van Marken naar de plek waar het ongeluk gebeurde.

De politie blijft de zaak onderzoeken, en roept getuigen op om zich te melden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen