Angst voor corona maakt einde aan braderie Egmond aan Zee

’s Avonds was het rustig op de braderie. ’s Middags liepen er wel veel bezoekers langs de kramen.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Egmond aan Zee

Angst voor besmetting met corona maakt een einde aan de braderie in Egmond aan Zee, direct na de eerste editie van het evenement. Er komen geen volgende braderieën meer.

Het is niet meer veilig en vertrouwd op de braderie, vindt de ondernemersvereniging Egmond Actief na overleg met de Task Force. Zowel voor de omwonenden, de bezoekers als voor de ondernemers is het niet meer leuk.

De eerste braderie, woensdag 22 juli, was eigenlijk best goed verlopen, daar lag het niet aan. Het was een verkleinde, met extra maatregelen om de anderhalve meter in acht te kunnen nemen. Er was een coronaprotocol, goedgekeurd door de gemeente, er was extra beveiliging en er waren extra vrijwilligers vanuit de Egmondse ondernemers en braderiedeelnemers. ,,De bezoekers hielden zich goed aan de coronaregels”, aldus voorzitter Sandy Dekker van Egmond Actief.

Niettemin is de stemming omgeslagen. In het dorp zijn de zorgen gestegen over het toenemende aantal coronabesmettingen in het hele land. Door de vele bezorgde en sentimentele reacties vanuit de Egmonder samenleving besloten de ondenemersvereniging en de Task Forse de volgende braderieën niet door te laten gaan.

Dekker zegt dat het geen eenvoudige beslissing was. ,,We beseffen dat dit een pijnlijk besluit is voor een groep ondernemers die het in deze tijd heel moeilijk heeft.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen