Premium

Volop koers, ook met code oranje: wielrenners van A Bloc CT zijn ondanks waarschuwing naar Roemenië gereisd voor Sibiu Tour

Ivar Slik tijdens de ontsnapping in de eerste etappe van de Sibiu Tour.
© Foto Grimm / Focus Photos Agency
Sibiu

Ze hebben natuurlijk lang getwijfeld bij de Noord-Hollandse wielerploeg van A Bloc Cycling Team, maar de mannen van ploegleider Paul Tabak stonden donderdagavond in Roemenië aan de start van hun eerste wedstrijd van het coronaseizoen. De honger naar koers was groot bij de wielrenners. Kopman Ivar Slik kwam tijdens de proloog in de regen ten val, maar vrijdag deed hij in de bergetappe een gooi naar de bolletjestrui.

Voor reizen naar Roemenië geldt op dit moment code oranje, dat betekent dat het land voor een niet essentiële trip vermeden moet worden. Bij thuiskomst is een tweeweekse zelfquarantaine bovendien verplicht. Paul Tabak heeft er echter vertrouwen in dat zijn renners veilig kunnen koersen. „We staan al weken in nauw contact met de organisatie en de UCI. Er zijn heel veel maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan. We hebben daar minder kans om het coronavirus op te lopen dan in de supermarkt hier in het dorp”, vertelt de inwoner van Bergen, die niet naar Sibiu is afgereisd. „Ploegleider Jo Berghmans heeft deze wedstrijd al vaker begeleid en vindt het een leuke koers. Daarnaast heb ik hier in Nederland alle voorbereidingen gedaan en ik wil graag het overzicht behouden. Zodat ik de renners mocht het alsnog helemaal misgaan, meteen uit koers kan halen.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen