Brand in natuurgebied Bergen aan Zee is ontstaan door kampvuur. De politie is op zoek naar een groep jongeren

© Foto DNP.NU
Bergen aan Zee

De brand die donderdag- op vrijdagnacht woedde aan de bosrand in het duingebied, is ontstaan door een kampvuur. Dat laat boswachter René van der Aar weten.

De politie bevestigt dat er een kampvuur is aangetroffen. „We weten ook dat er een groep jongelui in het gebied is geweest, tussen de 16 en 19 jaar oud. Wij willen deze jongeren graag spreken. Ze kunnen natuurlijk getuige zijn, maar ze kunnen er ook iets mee te maken hebben”, zegt politiewoordvoerster José van Dijk.

„Het gaat om een groep blanke jeugd, waarschijnlijk allemaal jongens.” De jongens zijn tussen de 1,80 en 1,90 meter lang. „Er zat er ook een bij met een lichtgetint uiterlijk en donkere krullen. We verzoeken deze jongeren contact met ons op te nemen.”

(Tekst gaat door onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Moeilijk bereikbaar

Omdat het door de bebossing lastig was om het gebied te bereiken, werden er meerdere brandweereenheden ingezet om samen de brand onder controle te krijgen.

De brand heeft zich verspreid over een gebied van ongeveer een halve hectare, dat gedeeltelijk is zwartgeblakerd. Niemand raakte gewond.

© Foto DNP.NU

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen