Kinderen uit Julianadorp kunnen gratis mee naar Dierenpark Hoenderdaell en het Zuiderzeemuseum

In Dierenpark Hoenderdaell zijn allerlei dieren te zien.
© Archieffoto George Stoekenbroek
Julianadorp

Een bustrip naar Dierenpark Hoenderdaell, een sport- en speldag of een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Die vakantieactiviteiten organiseert Dorpshuis Julianadorp voor kinderen uit Julianadorp.

De activiteiten zijn tot stand gekomen na een inventarisatie onder de jeugd, meldt het bestuur van het dorpshuis.

Dierenpark

Woensdag 29 juli kunnen de kinderen mee naar Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna. Er kunnen 75 kinderen mee van vijf tot acht jaar oud. Vijftien begeleiders houden een oogje in het zeil. Opgeven kan nog op maandag 27 juli van negen tot twaalf uur in het dorpshuis.

Zuiderzeemuseum

De tweede busreis, op woensdag 5 augustus, gaat naar het Zuiderzeemuseum. Ook hieraan kunnen 75 kinderen meedoen. De reis is bedoeld voor kinderen van negen jaar tot en met leerlingen van groep acht. Opgeven kan op donderdag 30 juli, vrijdag 31 juli en maandag 3 augustus van negen tot twaalf uur in het dorpshuis.

Sport en spel

Tenslotte zijn er sport- en speldagen tussen 10 en 15 augustus. Daar kunnen honderd kinderen van zes tot twaalf jaar aan meedoen. Opgave voor deze dagen is op donderdag 6 augustus vanaf negen uur in het dorpshuis.

Deelname aan alle evenementen is gratis, net als de lunch en kleine versnaperingen. De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de Augeo Foundation en het convenant Wonen+ van Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.