’Verscholen pareltjes’ van de Zaanstreek zijn nog makkelijker te vinden; nieuwe toeristische bewegwijzering biedt hulp

De Zaanse Schans zal straks nog makkelijker te vinden zijn.
© Archieffoto Wim Egas
Zaandam

Het stadshart van Zaandam heeft sinds deze week een nieuwe toeristische bewegwijzering. Wethouder Annette Baerveldt van cultuur en toerisme heeft op de Gedempte Gracht het eerste exemplaar onthuld.

De borden wijzen wandelaars de weg naar culturele en historische bezienswaardigheden en andere belangrijke punten in de stad, zoals openbaarvervoerknooppunten. De nieuwe bewegwijzering zal op verschillende punten in het stadshart van Zaandam verschijnen.

„De Zaanstreek kent veel - soms verscholen - pareltjes”, aldus Baerveldt op de website van de gemeente. „De bewegwijzering helpt toeristen, maar ook (nieuwe) inwoners op weg om al dat moois te ontdekken. Het hoort bij een stad die gastvrijheid wil uitstralen. Je laat zien dat je gasten met open armen ontvangt en het nodigt uit om nieuwe plekken te ontdekken.”

Het stadshart van Zaandam is het eerste van de vier toeristische ’focusgebieden’ waar de nieuwe bewegwijzering komt. De borden komen op termijn ook te staan in Wormerveer-Centrum, op de Zaanse Schans en omgeving en op het Hembrugterrein. Zo zijn de focusgebieden onderling straks ook beter met elkaar verbonden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen