Bazaar Beverwijk verplicht mondkapjes bij te grote drukte

Bezoekers van de versmarkt in mei.© Foto Ronald Goedheer

Een terras bij de Bazaar vorige maand.© Foto Heleen Vink

1 / 2
Eric Kok
Beverwijk

De Bazaar in Beverwijk vraagt bezoekers vanaf komend weekeinde mondkapjes te dragen. Dit omdat de drukte op het terrein toeneemt. Als het te druk wordt, kan de organisatie bezoekers zonder mondkapje de toegang weigeren. Het is zelfs mogelijk om de toegangen helemaal te sluiten tot de drukte weggeëbd is.

Dat maakte de organisatie woensdagochtend bekend. ,,Veel Nederlanders blijven deze zomer in eigen land. Ze zoeken leuke bestemmingen, en de Bazaar is daar één van’’, zegt Mariska Roos van de Bazaar. ,,Het wordt dus steeds drukker. Tegelijkertijd zien we de besmettingen in het land toenemen. Vandaar het dringende advies om een mondkapje te dragen.’’

Medewerkers en huurders van de Bazaar zullen samen met de boa’s bezoekers zonder mondkapje dringend vragen om een mondkapje op te zetten. Bezoekers die geen mondkapje bij zich hebben, kunnen er een tegen kostprijs kopen bij de belangrijke ingangen en bij het Infopoint.

Het dragen van mondkapjes komt naast alle eerdere maatregelen, zoals het markeren van looproutes, monitoren van drukte in de hallen, het aannemen van extra medewerkers om voor de naleving van de richtlijnen en extra schoonmaak te zorgen.

Bezoekers wordt hoe dan ook gevraagd de drukte te vermijden. De Bazaar heeft de openingstijden verruimd om het publiek beter te kunnen spreiden. Vrijdag is De Bazaar open vanaf 12.00 uur met de Versmarkt, Leen Bakker en Magazijn 36 outlets. Ook het foodcourt met terras is open en het is dan gratis parkeren. Zaterdag en zondag is De Bazaar helemaal open vanaf 10.00 uur.

De 39 jaar oude Bazaar trekt per jaar twee miljoen bezoekers. Er zijn verschillende marktdelen, waaronder de Oosterse Markt, met daarin de grootste versmarkt van Nederland, de Mihrab, de Goudsouk, één van de belangrijkste knooppunten van goudhandel in Europa, de Bazaar Food Hal en verschillende outlets.

Tips:

Kom op vrijdag voor groente, fruit en de spullen van Leen Bakker en Magazijn 36

Kijk op debazaar.nl/open wat de piektijden op zaterdag en zondag zijn, zodat je drukte kunt vermijden

Kijk zaterdag en zondag voordat je komt op de webcams hoe druk het is: debazaar.nl/webcams

Gebruik de winkeltinder om jouw leukste route te krijgen, zodat we samen bezoekers beter verspreiden: winkeltinder.nl

Kom niet in groepen

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen