Opleving aantal besmettingen met corona vooral in Zaanstad

Zaanstad

De regio Zaanstreek-Waterland heeft net als andere delen van het land te maken met een ’opleving’ van het coronavirus. Met name de gemeente Zaanstad heeft te kampen met een toenemend aantal besmettingen vergeleken met een week geleden.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu houdt momenteel tweewekelijkse overzichten bij van het aantal coronabesmettingen per gemeente. Zaanstad steekt met kop en schouders uit boven de andere gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland, met 15 gemelde besmettingen tussen 8 en 21 juli. In de periode van 24 juni tot en met 7 juli waren dat er slechts vier. Zaanstad lijkt daarmee terug bij de periode van midden juni, toen het aantal besmettingen met corona een dalende lijn vertoonde.

Andere gemeenten in de regio ontspringen de dans vooralsnog. Purmerend registreerde de afgelopen 14 dagen (8-21 juli) slechts één nieuwe besmetting. In de voorgaande periode van twee weken waren dat er twee. Ook in Wormerland en Waterland kwam er tussen 8 en 21 juli één positieve test bij.

Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid kende Zaanstreek-Waterland afgelopen vrijdag een kleine piek met vijf nieuwe besmettingen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.