Stijging huiselijk geweld door corona in regio Zaanstreek-Waterland lijkt niet aan de orde

Purmerend

Het aantal meldingen bij de GGD Zaanstreek-Waterland over huiselijk geweld is de afgelopen maanden niet opvallend toegenomen.

De vrees bestond dat door de coronacrisis er een toename van huiselijk geweld zou ontstaan. Veroorzaakt door thuiswerken en het tijdelijk sluiten van scholen, waardoor gezinnen meer op elkanders lip zouden zitten. GGD Zaanstreek-Waterland heeft de meldingen bij het team Veilig Thuis vergeleken met de cijfers van vorig jaar, en daaruit komen geen grote verschillen aan de orde.

Het aantal meldingen verschilt per maand, maar viel de eerste maanden van dit jaar zowel lager als hoger uit vergeleken met vorig jaar. De coronacrisis deed in maart zijn intrede. Toen werd er 207 maal gebeld naar Veilig Thuis om een melding over mogelijk huiselijk geweld te doen. In 2019 waren er 2010 meldingen. De maand april zag dit jaar wel meer meldingen: 207, en dat waren er een jaar eerder nog 182. In mei trokken 198 personen aan de bel, en dat waren er in 2019 nog 207. Desondanks is er dit jaar wel een stijging van het aantal meldingen bij Veilig Thuis. In de eerste vijf maanden werd er 924 keer alarm geslagen vanwege mogelijk huiselijk geweld, vorig jaar 908 maal.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen