Tesla opent superchargerstation bij Van der Valk Hotel Akersloot

Bij Van der Valk in Akersloot bevindt zich nu een oplaadpunt voor Tesla’s.
© Foto Tesla
Akersloot

Autoproducent Tesla heeft vrijdag bij het Van der Valk Hotel Akersloot een superchargerstation geopend. Hiermee opent Tesla een nieuwe route richting Alkmaar en voor vakantieverkeer richting de Waddeneilanden.

Het superchargerstation, dat speciaal bedoeld is voor de elektrische modellen van Tesla, is voorzien van V3 superchargers. Hiermee kan volgens Tesla - in een optimale situatie - een Model 3 Long Range in vijf minuten tot 120 kilometer worden opgeladen. Bij het hotel aan de A9 bevinden zich nu acht oplaadpunten.

In totaal bevinden zich in Nederland nu meer dan 24 superchargerlocaties, samen goed voor meer dan 400 laadpalen. Ze zijn te vinden op plaatsen war ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots.

Het netwerk van superchargers in Europa breidt gestaag uit. Volgens Tesla maakt dit het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Tesla heeft inmiddels meer dan een miljoen elektrische voertuigen geleverd aan klanten wereldwijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen