Bedrijven naar Kooyhaven? Eerst gaat Port of Den Helder in gesprek met bewoners uit Breezand

Kooyhaven vanuit de lucht.

Kooyhaven vanuit de lucht.© Archieffoto/Peter van Aalst

Winnie van Galen
Den Helder

Port of Den Helder (PoDH), verantwoordelijk voor de uitgifte van grond in Kooyhaven, gaat op 20 augustus in gesprek met omwonenden.

Kooyhaven is in 2016 tot ontwikkeling gebracht. Bedrijven hebben zich er nog altijd niet gevestigd, maar er is wel belangstelling. Drie ondernemingen hebben serieuze interesse getoond, aldus PoDH.

Strikte regels

Aan het tot bloei brengen van Kooyhaven zijn strikte regels gebonden die mede zijn opgesteld in overleg met een bewonerswerkgroep in Breezand. De kwestie ligt met andere woorden gevoelig. Dit kwam andermaal naar boven toen Oliehandel Marees uit Kolhorn eind vorig jaar aangaf naar Kooyhaven te willen verhuizen. Op basis van de afspraken zou dit niet mogelijk zijn, gaf een voormalig werkgroeplid aan. Er zijn kortom gesprekken nodig om hobbels en hindernissen te effenen, een compromis te sluiten waar alle partijen mee kunnen leven. Naast Marees heeft Engie Pitpoint (tankstations voor LNG, CNG, groengas, waterstof, en elektrische laadpunten) zich als gegadigde gemeld, evenals een bedrijf dat zich bezighoudt met scheepsbouw en onderdelen.

Bijeenkomst

De bewonersbijeenkomst is aan de Verkeerstorenweg 3 in Den Helder waar PodH is gehuisvest. Een onafhankelijke gespreksleider leidt de bijeenkomst. Aanvang 19 uur. Aanmelden via een e-mail naar info@podh.eu.

Een week later, op 27 augustus, organiseert de gemeente Hollands een beeldvormende raadsvergadering over de ontwikkelingen op Kooyhaven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.