Coronateststraat in Zaandam populairder dan Purmerend

Zaandam

De nieuwe coronateststraat die eerder deze maand aan de Ronde Tocht in Zaandam is geopend, is populairder dan de testlocatie bij de brandweerkazerne in Purmerend.

Dat blijkt uit cijfers van de GGD Zaanstreek-Waterland. In de week van donderdag 9 tot en met woensdag 15 juli werden er in Zaandam 874 coronatests afgenomen, en in diezelfde periode kwamen de testers in Purmerend tot 590 wattenstaafjes. Met acht inwoners die thuis een test ontvingen om zelf aan de slag te gaan, kwam het totaal daarmee op 1472 tests.

Sinds 1 juni kunnen alle inwoners met ziekteverschijnselen zich laten onderzoeken op het coronavirus. Dat leverde inmiddels meer dan 6900 tests op, bij een van teststraten van de GGD en in 37 gevallen thuis.

In de coronateststraat in Purmerend die al sinds april in gebruik is voor zorgpersoneel, zijn sinds 1 juni ruim 5600 onderzoeken verricht. In Zaandam, waar de locatie sinds 6 juli operationeel is, stond de teller op 15 juli op 1290 tests.

Het aantal afgenomen tests neemt toe, maar het aantal positieve uitslagen blijft laag: in Zaanstreek-Waterland minder dan 1 procent. Van de 6900 wattenstaafjes kwamen er 50 positief terug uit het laboratorium.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen