Lidl krijgt vijftig extra parkeerplaatsen bij winkelcentrum Duinpassage. Twee kavels voor tiny houses moeten daarvoor sneuvelen

Omdat Lidl meer parkeerruimte wil hebben, worden twee kavels voor tiny houses geschrapt.

Omdat Lidl meer parkeerruimte wil hebben, worden twee kavels voor tiny houses geschrapt.© Archieffoto Woningstichting

Delano Weltevreden
Den Helder

Lidl krijgt vijftig extra parkeerplaatsen nabij winkelcentrum Duinpassage in Nieuw Den Helder. Die parkeerplaatsen gaan ten koste van twee kavels die waren bestemd voor tiny houses.

Lidl wil fors investeren in de Duinpassage, maar wil wel voldoende parkeerplaatsen in de buurt. De Duitse keten vreesde dat door het project tiny houses van Woningstichting minder parkeerplaatsen beschikbaar zouden zijn. Lidl en Hoorne Vastgoed, eigenaar van een groot deel van het winkelcentrum, dreigden de geplande investeringen daarom af te blazen.

Groen

Mede op verzoek van Stadspartij, PVV, D66 en CDA ging wethouder Michiel Wouters in gesprek met Lidl. Daarbij heeft de gemeente aangegeven dat de toevoeging van parkeerplaatsen een groen uiterlijk moet krijgen. Met Helder Vastgoed, de ontwikkelmaatschappij van Woningstichting, is afgesproken dat twee kavels voor tiny houses worden ingeleverd voor parkeren. Op de locatie Dintelstraat/Zoomstraat komen vijftig extra parkeerplaatsen met een brede groenstrook eromheen die het parkeerterrein afschermt van de tiny houses.

Overeenstemming

Lidl heeft de gesprekken met huurders en eigenaren van het winkelcentrum over de voorgenomen investeringen hervat. Lidl wil alleen investeren als er overeenstemming is tussen alle partijen, meldt het college aan de gemeenteraad.

De gemeente gaat met de grootgrutter afspraken maken over de uitvoering, een zo groen mogelijke invulling, kostenverdeling en de wijze van beheer en gebruik van het parkeerterrein. De gesprekken gaan na de vakantie door.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.