Vaar je lekker over de kanoroute in Den Helder, moet je lang wachten voor een sluis. Dat moet beter, vindt D66

De kanoroute moet voor gebruikers aantrekkelijker worden gemaakt door de wachttijd bij sluizen te verkorten, vindt D66© Mediahuis

Delano Weltevreden
Den Helder

De sluis op de kanoroute, ter hoogte van de Brakkeveldweg/Texelstroomlaan in Den Helder, moet sneller open.

Daar pleit D66 voor. De fractie van Henk Mosk stelt dat er veel belangstelling is voor de diverse routes. Om de kanoroute naar Westoever te bevaren, moeten kanoërs het sluisje ter hoogte van de Brakkeveldweg/Texelstroomlaan passeren. Watersporters moeten echter te lang wachten voordat de sluisdeuren opengaan, zegt Mosk. Volgens hem hebben meer routes dat probleem.

Tijdwinst

Mosk denkt dat er tijdwinst te boeken is door de sluisdeuren in een andere volgorde te openen. Dat zou minimaal tien minuten wachttijd schelen, schrijft hij aan burgemeester en wethouders.

Te traag

,,Zowel inwoners van onze stad als toeristen beschouwen de huidige situatie als veel te traag’’, zegt Mosk. ,, Hierdoor trekken veel gebruikers hun kano’s over het gras van de ene kant naar de andere kant. Geen aanrader voor deze op zich prachtige route. Velen laten zich hier dan ook negatief over uit. Dit geldt zeker voor gebruikers met een boot groter dan een kano. Even uit het water halen is dan onmogelijk.’’

Euvels

D66 vraagt het college ook andere euvels te verhelpen. Zo zou de noodknop aan de kant van Dirksz Admiraal al weken stuk zijn, Dat kan tot kortsluiting leiden, weet Mosk. Hij vraagt er ook aandacht voor dat de sluisdeuren niet altijd goed opengaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.