Weer een camper vast op de Burgervlotbrug? Maak een foto. Beeld verzamelen in strijd voor vaste oeververbinding

De vlotbrug.© Archieffoto Marc Moussault

Saskia Soeters
Burgervlotbrug

Wil er een vaste oeververbinding komen over het Noordhollands Kanaal bij Burgervlotbrug, dan zijn er zoveel mogelijk foto’s, filmpjes en ervaringen nodig.

Daarom vraagt wethouder Jelle Beemsterboer aan iedereen met nare ervaringen over de Burgervlotbrug die naar de gemeente te sturen.

Kracht

,,Het is nu een verhaal, maar we moeten het goed in kaart brengen. Veel mensen hebben wel voorbeelden van gevaarlijke situaties. Wij willen die inventariseren en bundelen om ons pleidooi voor de vaste oeververbinding kracht bij te zetten. Iedereen die veilig foto’s of filmpjes kan maken, wordt verzocht die te delen. Een verhaal over een situatie die je mee hebt gemaakt is ook erg welkom”, zegt wethouder Beemsterboer.

Het plan was om al dit voorjaar met de inventarisatie te beginnen, maar toen gooide de corona-uitbraak roet in het eten. Inmiddels neemt het verkeer door de versoepelde maatregelen weer toe en daarmee ook de klachten, meldt de gemeente Schagen. ,,Dus we roepen nu tijdens de vakantie mensen op: geef het bij ons aan.”

Kapot

In februari brachten leden van de Provinciale Staten een bezoek aan de brug. De leden konden destijds zelf zien en horen hoe de noodzaak tot vervanging leeft in de omgeving. Zo vertelden omwonenden onder andere over te zware vrachtwagens en tractoren die over de brug rijden, waardoor die inzakt en kapot gaat. Ook staan regelmatig auto’s en campers vast op de brug en voeren binnenvaartschepen afgelopen jaren twee keer tegen de brug aan.

De bijeenkomst van een paar maanden geleden bleek echter niet genoeg om de kwestie direct op de agenda te zetten, daarom neemt Beemsterboer nu het initiatief voor het verzamelen van de problemen.

Foto’s, filmpjes en ervaringen mogen naar postbus8@schagen.nl.

Lees ook: De Burgervlotbrug als attractie op de kant in ruil voor vaste oeververbinding?

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.