Premium

Egel in de tuin helpt een tweede ’steen door de ruit-inbraak’ voorkomen aan de Gildelaan in Medemblik. Verdachte gaat er hard hollend vandoor.

Bij twee huizen aan de Gildelaan in Medemblik ging deze maand een steen door de ruit.
© Archieffot
Medemblik

Het maakt de omwonenden boos. En alert. Tot twee keer toe hebben inbrekers deze maand toegeslagen aan de Gildelaan in Medemblik. Hun tactiek? Een steen door de ruit gooien, wachten of daar een reactie op komt en zo niet: naar binnen. Bij één huis was het raak, bij de ander bleef het bij een poging. ,,Die gozer ging er hard hollend vandoor”, zegt een buurtbewoonster die op het glasgerinkel afkwam.

Het zijn ’opblijvers’. En dat maakte dat Gildelaan-bewoonster José vorig weekeinde nog laat buiten was. ,,Er zat een egel in de tuin en die was ik nog wat eten aan het geven”, vertelt de Medemblikse die liever niet met haar achternaam in de krant wil. ,,Opeens hoorde ik glasgerinkel. Vreemd, dacht ik. Maar ik zag eerst niks. Even later hoorde ik het weer en ben ik op het geluid afgegaan. Toen kwam er een gozer hard hollend bij het huis van de achterburen vandaan.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen