'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

New York

Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

De Amerikaanse autoriteiten arresteerden de 58-jarige Maxwell begin juli. Ze zou meisjes hebben geronseld om misbruikt te worden door haar ex-vriend, multimiljonair Jeffrey Epstein. Maxwell spreekt de beschuldigingen tegen en hoopt haar proces in vrijheid te mogen afwachten. De rechtbank behandelt dat verzoek dinsdag.

Aanklagers willen voorkomen dat Maxwell op borgtocht vrijkomt. Ze stellen dat haar gedrag doet vermoeden dat ze weer kan vluchten. Zo weigerde ze de deur te openen voor de FBI toen die haar kwam arresteren. "Ze vluchtte in plaats daarvan naar een andere ruimte en deed snel de deur achter zich dicht."

Tijdens de inval in haar woning in New Hampshire zou onder meer een telefoon zijn gevonden die in tinfolie was gewikkeld. "Kennelijk een misplaatste poging om te voorkomen dat ze ontdekt zou worden door de politie", oordelen de aanklagers, die stellen dat Maxwell bedreven lijkt te zijn in het leven op de vlucht.

Meer nieuws uit Buitenland

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.