Politie deelt meer dan twintig verkeersboetes uit bij ’opvallende en onopvallende’ controles op kustwegen

Bergen

Bij volgens de politie ’opvallende en onopvallende’ controles op wegen van en naar de Noord-Hollandse kust zijn dit weekend meer dan twintig boetes uitgedeeld. Eén automobilist mocht direct zijn rijbewijs inleveren; hij reed met 144 kilometer per uur over de Zeeweg in Bergen.

Ondanks de grote verkeersdrukte hielden de meeste mensen zich goed aan de verkeersregels, laat de politie weten. Uitzonderingen waren twee automobilisten die met snelheden van 125 en en 144 kilometer per uur over de Zeeweg (80-kilometerweg) in Bergen reden: zij werden zaterdag direct aan de kant gezet. De automobilist die 144 kilometer per uur had gereden, raakte hierdoor zijn rijbewijs kwijt.

Vier bekeuringen werden uitgeschreven voor het rijden over de doorgetrokken streep of het negeren van het inhaalverbod en één keer voor het handheld telefoneren tijdens het rijden.

Zondag werd zowel ’opvallend als onopvallend gecontroleerd’ door de politie. Hierbij werden in totaal twintig boetes uitgedeeld voor onder andere hardrijden, het rijden zonder helm, het rijden door rood licht, inhalen over de doorgetrokken streep, rechts inhalen en het handheld telefoneren tijdens het rijden. Daarnaast werden ook waarschuwingen uitgedeeld voor weggebruikers die overlast veroorzaakten.

Alle overtreders werden aan de kant gezet en kregen hun bekeuring direct mee.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen