Restaurant La Place aan Arendstraat in Hilversum gaat dicht

© ANP
Hilversum

La Place is hard geraakt door de plotselinge uitbraak van het coronavirus, maar het aantal sluitingen in onze regio blijft beperkt tot het restaurant aan de Arendstraat in Hilversum.

Moederbedrijf Jumbo bevestigt dat er in totaal 23 filialen van de restaurantketen niet meer open gaan. Het zou gaan om een aantal snelwegvestigingen van La Place, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden. Onder meer in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Nieuwegein en Leiderdorp gaan filialen sluiten. De vestigingen in Laren, Baarn en langs de A1 bij Muiden blijven dus gewoon open.

De vestiging aan de Hilversumse Arendstraat betreft die in bedrijvengebouw Rotor. Hierin was het voormalige hoofdkantoor van La Place gevestigd, maar dat is inmiddels verhuisd naar het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel.

De werknemers, zo’n 480 man, worden maandagavond geïnformeerd over de sluitingen. De managers van de vestigingen worden in de ochtend bijgepraat. La Place wil gedwongen ontslagen zo veel mogelijk voorkomen en collega's behouden door ze binnen Jumbo of de restaurantketen een andere functie aan te bieden. Veel personeel van La Place was aan het werk in Jumbo-supermarkten, waar het sinds de uitbraak van het coronavirus juist drukker was.

Op 1 juni mocht de horeca weer open, maar La Place hield veel vestigingen langer dicht om ze opnieuw in te richten. Voor de te sluiten restaurants ziet de organisatie onvoldoende mogelijkheden om het nieuwe concept goed te kunnen uitvoeren.

© ANP

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht