Premium

Parkeren rond Oud Valkeveen voor de rechter uitgevochten. Buurt is er niet gerust op: ’Het is wachten op een ernstig ongeluk’

Om enorme parkeerdruk op de Valkeveenselaan te verlichten, wil de gemeente een ’overloop-parkeerterrein’. Maar dat ziet de buurt niet zitten.
© ARCHIEFFOTO STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Naarden

De stichting De Limiten en Valkeveen neemt het voor lief dat bezoekers van speelpark Oud Valkeveen in Naarden weer meer in de Valkeveenselaan kunnen gaan parkeren als het overloopparkeerterrein op haar verzoek op slot gaat. De rechter waarschuwde in de Utrechtse rechtszaal herhaaldelijk voor die mogelijke consequentie, maar de stichting handhaafde haar beroep tegen de vergunning.

De parkeer- en verkeersproblematiek rond het speelpark speelt al langer. De parkdirectie wil een extra parkeerterrein in een bos aan de oostkant van het speelpark, terwijl de stichting en omwonenden menen dat Oud Valkeveen parkeerplaatsen op eigen terrein moet creëren en een maximum aan het aantal bezoekers moet stellen. Als tijdelijke oplossing besloot de gemeente Gooise Meren dat het speelpark op twintig dagen per jaar een weiland als overloopparkeerplaats voor 500 auto’s mag gebruiken als het hoofdparkeerterrein volloopt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht