Voetbalclubs uit Castricum spelen toch nog een ’CAL Cup’ in coronatijd

Het duel tussen Meervogels en Vitesse tijdens de CAL Cup 2019.
© Foto Martin de Haan
Castricum

Het mag geen CAL Cup worden genoemd, maar de voetbalclubs uit de gemeente Castricum spelen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wel tegen elkaar. De oefenwedstrijden worden vanaf 15 augustus tot 23 augustus op de velden van Limmen, FC Castricum en Meervogels gespeeld.

Dit jaar was het de beurt aan FC Castricum, maar de club zag vanwege corona er geen heil in om de CAL Cup te organiseren. Toen bleek dat er gewoon gespeeld kon worden en de kantine open mocht, dacht de club dat de tijd om alles te regelen te kort zou zijn.

De hoofdtrainers van de vier clubs hebben daarom de krachten gebundeld. „Wij vonden de onderlinge oefenwedstrijden altijd heel waardevol”, vertelt coach Pim Touber van Vitesse’22. „Elke speelronde is bij een andere vereniging. We beginnen bij Limmen, gaan daarna naar FC Castricum, om af te sluiten bij Meervogels. Als hoofdtrainers zijn we heel blij dat deze duels toch doorgaan, zodat we eind augustus fit kunnen beginnen aan de bekerwedstrijden. Het is alleen geen officiële CAL Cup.”

Op zaterdag 15 augustus trappen de clubs in Limmen om 17 uur af voor de eerste ronde tussen FC Castricum en Meervogels en tussen Vitesse en Limmen.

Op donderdag 20 augustus om 19 uur zijn op het veld van FCC de duels FC Castricum-Limmen en Vitesse-Meervogels. Op zondag 23 augustus om 14 uur wordt het oefentoernooi afgesloten bij Meervogels met de wedstrijden FC Castricum-Vitesse en Limmen-Meervogels.

Volgend seizoen is er weer een ’gewone’ CAL Cup. Vanwege de aftrap van het 100-jarig bestaan van de club is het oefentoernooi bij Vitesse’22.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen