GroenLinks wil weten of er al meer snelheidscontroles plaatsvinden in Hilversum

Hilversum

Frank Kool van GroenLinks heeft het college gevraagd naar de stappen die gemaakt zijn met snelheidscontroles. In het coalitieakkoord van 2018 is opgenomen dat er meer gehandhaafd wordt op snelheidsovertredingen om de veiligheid op de Hilversumse wegen te verbeteren, en het raadslid wil nu weten hoe het er voor staat.

Zo heeft Kool onder meer gevraagd of de handhaving van snelheid inderdaad meer aandacht heeft gekregen van de politie. Zo wil het raadslid onder meer een overzicht van het uitgevoerde snelheidscontroles per locatie in Hilversum. Waarbij aangegeven moet zijn of het om een vaste of een mobiele controle gaat. Ook wil Kool een overzicht van het aantal boetes sinds 2015.

Kool maakt zich zorgen omdat uit het laatste burgerpanel (uit 2015) naar voren kwam dat vooral het langzame verkeer - denk bijvoorbeeld aan fietsers - vindt dat het onveilig is op de weg. In het coalitieakkoord is volgens het raadslid opgenomen dat onder meer de Beatrixtunnel en de Vaartweg extra prioriteit moeten krijgen.

Daarnaast is handhaving volgens Kool ook goed tegen geluidsoverlast en luchtvervuiling. ’Berucht hiervoor is de route Professor Kochstraat - Kleine Drift - Minckelerstraat bij het uitrijden van de Beatrixtunnel, waarbij vooral motorrijders er genoegen in scheppen om de gashandel extra open te zetten.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht