Martijn Kaars langer bij FC Volendam, 21-jarige Monnickendammer tekent contract tot zomer 2022

Martijn Kaars na zijn treffer tegen Jong Utrecht.
© Archieffoto Orange Pictures
Volendam

Martijn Kaars heeft een nieuw contract getekend bij FC Volendam. De 21-jarige spits uit Monnickendam is nu aan de club verbonden tot de zomer van 2022, met een optie voor nog een jaar.

Met elf doelpunten was Kaars afgelopen seizoen samen met Francesco Antonucci topscorer van FC Volendam. In totaal maakte hij er dertien voor de hoofdmacht in 44 optredens. Kaars speelde op jonge leeftijd in de jeugd van FC Volendam, vervolgens van 2014 tot 2018 bij Ajax waarna hij werd teruggehaald bij de eerstedivisionist. Tijdens zijn periode in Amsterdam speelde hij ook enkele jeugdinterlands in Oranje onder vijftien en onder achttien jaar.

Kaars veroverde onder trainer Wim Jonk een basisplaats in het vlaggenschip. Op de website van de club laat hij weten ’nog lang niet uitgeleerd te zijn’. ,,Volendam is op dit moment de ideale plek om mij te ontwikkelen. Ik denk dat ik mijn kwaliteiten heb kunnen laten zien. Ik ben enorm gemotiveerd om de prestaties van afgelopen seizoen te overtreffen.’’

Technisch directeur Jasper van Leeuwen stelt dat veel doelpunten van Kaars afgelopen seizoen beslissend waren. ,,Dat is geen toeval. Hij heeft aangetoond een belangrijke kracht te zijn voor het team, op meerdere posities. Martijn is een snelle en slimme speler die ziet waar de ruimte ligt en eenmaal voor het doel is hij erg vast in de afronding.”

De Monnickendammer gaat bij FC Volendam komend seizoen ook aan de slag als individueel trainer bij de jeugd.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen