Hollandia oefent op weg naar derde divisie tegen Ajax, Volendam, Telstar en Noordwijk

Hollandia-trainer Anand Jagdewsing.
© Foto Theo Groot
Hoorn

De voetballers van Hollandia beginnen dinsdag aan het eerste deel van oefencampagne die de Hoornse ploeg moet klaarstomen voor de entree in de derde divisie.

Deze week staan er voor de selectie van trainer Anand Jagdewsing twee sparringpartijtjes gepland. Dinsdag speelt Hollandia tegen het eigen belofteteam, vrijdag wacht op het hoofdveld van het Julianapark een ontmoeting met Jong FC Volendam dat uitkomt in de tweede divisie. ,,Tot nu toe ben ik positief verrast over wat de spelers op de trainingen hebben laten zien. Ik hoop dat het vrijdag tegen Jong FC Volendam tot uiting komt’’, aldus de coach.

De selectie van Hollandia is nagenoeg compleet. Joost Langedijk herstelt nog van een gescheurde kruisband. Jagdewsing: ,,We verwachten dat hij in november bij de groep aan kan sluiten.’’

In verband met de beperkingen vanwege de coronacrisis heeft de technische staf van Hollandia gekozen voor een langere opbouwfase om blessures te voorkomen. ,,We spelen op 30 augustus al onze eerste officiële wedstrijd voor de KNVB-beker en een week later start de competitie’’, vervolgt de coach. Op donderdag 23 juli hoort Hollandia welke ploeg als tegenstander uit de bus rolt voor de eerste bekerronde.

,, De eerst twee weken van de voorbereiding hebben we rustig opgebouwd en deze periode sluiten we af met de onderling oefenpartij tegen onze O21-selectie over 2x35 minuten en vrijdag dus tegen Jong FC Volendam. In het tweede deel van juli gaan de meeste spelers op vakantie en werken we verder zonder oefenwedstrijden’’, legt Jagdewsing uit.

In de maand augustus wordt het volle bak voor de spelers van Hollandia met twee oefenduels per week. ,,Daarmee krijgen we voldoende conditionele prikkels en kunnen we de te volgen tactiek in de praktijk toetsen. Net als vorig jaar vooral tegen ploegen uit de eerste, tweede en derde divisie. Vorig jaar konden we tussendoor tegen derde- en vierdeklassers op adem komen, maar dit jaar is eerste klasse het minimum. We moeten 34 wedstrijden aan de bak in de derde divisie en dat ademt deze voorbereiding ook uit.’’

De acht oefenduels in augustus worden alle buiten Hoorn gespeeld.

Oefenprogramma Hollandia

Dinsdag 14/7: Hollandia - Hollandia O21 (19.30 u) Vrijdag 17/7: Hollandia - Jong FC Volendam (19 u). Zaterdag 1/8: Ajax-zaterdag - Hollandia (12 u)

Woensdag 5/8: Odin’59- Hollandia (19.45 u) Zaterdag 8/8: ADO’20 of Purmersteijn - Hollandia (13.45 u)

Dinsdag 11/8: Telstar - Hollandia (20 u)

Zaterdag 15/8: ZOB - Hollandia (13 u)

Donderdag 20/8: RKAV Volendam - Hollandia(19.30 u)

Zaterdag 22/8: AFC’34 - Hollandia (17 u) Dinsdag 25/8: Noordwijk - Hollandia (20 u).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen