Acht batsmen Bloemendaal in dubbele cijfers en dat levert tweede zege cricketseizoen op

Bloemendaal

Nadat hoofdklassers Rood en Wit en Bloemendaal vorige week beide wisten te winnen, had in de tweede competitieronde alleen Bloemendaal opnieuw succes. In Schiedam werd het taaie Hermes DVS verslagen. Rood en Wit kwam in eigen huis routine te kort om Quick Haag te verrassen.

Doordat de grote buitenlandse kanonnen uit met name Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika dit seizoen ook in de hoofdklasse ontbreken, krijgen de jonkies bij Rood en Wit een kans. Zeker als de Hollandse vaste waarden op vakantie gaan. Tegen het vorig jaar uit de topklasse gedegradeerde Quick Haag trad de Haarlemse ploeg zondag aan met liefst vijf spelers van zeventien jaar of jonger. De tieners verloren, maar kwamen er genadig vanaf: 123 all-out om 92 all-out.

Quick Haag dat begon met batten kende een rampzalige start getuige de 24 voor 3 tussenstand. Met 72 voor 4 volgde een knap herstel. Doordat er ook nog een Haags partnership van 32 runs aan werd vastgeknoopt werden de 100 runs met gemak gepasseerd. Uiteindelijk viel het tiende wicket van Quick Haag in de 37ste over met 123 runs op het scorebord.

Normaal gesproken is dat een te behappen totaal. Maar zonder buitenlandse rust en routine beet Rood en Wit er de tanden op stuk. Nadat captain Ben Thornton en Klaas Roelfsema als bowler het verschil hadden gemaakt, presteerden de twee ook aan bat prima. Thornton was goed voor 32 runs; Roelfsema scoorde er 12. Bij 87 voor 7 en nog 20 overs te gaan leek er nog van alles mogelijk. Maar de jeugdige staart van de battingside van Rood en Wit heeft weliswaar de toekomst, maar niet de rust. Door te gretig te zijn gingen de laatste drie wickets in een flits verloren: 92 all-out in 29.3 overs.

Bloemendaal kreeg de zege in Schiedam bepaald niet cadeau. De 154 all-out waarmee Hermes de innings afsloot was tot stand gekomen dankzij nuttige bijdragen van nagenoeg alle batsmen. Verrassend genoeg deed Bloemendaal vervolgens precies hetzelfde, maar dan ietsje sneller. In het elftal van captain Karl Marais wist niemand de grens van 20 runs te slechten. Maar doordat liefst acht batsmen zich in de dubbele cijfers sloegen, ging Bloemendaal er op en er over. In de 45ste over was de winnende 155 voor 8 een feit.

Was het bij Rood en Wit het ongeduld van de jonkies dat de ploeg opbrak; bij Bloemendaal maakte de routine het verschil. Zondag krijgen beide hoofdklassers een thuiswedstrijd voorgeschoteld. Rood en Wit treft op sportpark Eindenhout Groen en Wit; Bloemendaal ontvangt op de thuisbasis aan de Donkerelaan het Utrechtse Kampong.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen