Rinus van Kalmthout uit Hoofddorp kan superstart geen gevolg geven: IndyCar-coureur eindigt als veertiende tijdens tweede race in Road America

Elkhart Lake

Rinus van Kalmthout is zondag in de tweede IndyCar-race van het weekend op Road America in Winsconsin als nummer veertien geëindigd. De negentienjarige Hoofddorper kon zijn superstart geen passend gevolg geven.

Van Kalmthout begon vanaf plaats vijftien en kon handig profiteren van de chaos die ontstond toen onder meer zijn teamgenoot Conor Daly en Will Power van de baan afvlogen. Hij won liefst negen plekken en vestigde zich op de de zesde plaats.

De eerste pitstop verliep zonder problemen voor de coureur, waarna hij een interessant duel uitvocht met Colton Herta. Kort daaropschoot Van Kalmthout even uit de bocht. Hij verloor daarbij veel tijd en zakte terug.

De wedstrijd werd gewonnen door Felix Rosenqvist. Het was de eerste race van het seizoen die niet werd gewonnen door Scott Dixon. De Australiër won de eerste drie grand prixess van het seizoen.

Een dag eerder startte Van Kalmthout vanaf plek zestien op Road America en finishte hij op plaats dertien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen