Premium

Kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil leerde - nadat haar huwelijk strandde - met vallen en opstaan dat goed koken voor jezelf belangrijk is om sterk in het leven te staan. Ze ontdekte dat voor jezelf koken veel vrijheid oplevert

Janneke Vreugdenhil
© Foto Annemarie Sabelis

Koken voor jezelf. Dat is pas ware vrijheid. Janneke Vreugdenhil, bekend dankzij haar culinaire rubriek in NRC Handelsblad en schrijfster van onder meer het kookboek ‘Solo food’ en ’I love groente’, heeft dat zelf ondervonden toen ze na haar scheiding in haar eentje moest gaan koken.

,,In het begin was het wel echt overleven, omdat eten het laatste ding op mijn agenda was. Ik had geen zin in eten en wilde me er ook niet mee bezighouden. Soms kocht ik wel soep bij een winkel, een andere keer at ik wat banenen of ik maakte een smoothie, maar dat was het dan wel.’’

Meer nieuws uit Lifestyle

Video uitgelicht

    Ombudsman

    Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.