Premium

Syrische vluchteling Esmat Akkad (25) opent eigen barbershop aan Hilversumse Kerkbrink: ’Alles waar ik van droomde, is uitgekomen’

De Syrische barbier Esmat Akkad zorgt dat Yuri Nagel als een tevreden klant zijn zaak verlaat.
© Foto’s Studio Kastermans/Alexander Marks
Hilversum

Pal voor zijn ogen maakte een fragmentatiebom een einde aan het leven van twee van zijn beste vrienden. Zelf bleef hij, op een beenwond en oorsuizen na, ongedeerd. ’Gods wil’, noemt Esmat Akkad (25) uit Aleppo die vreselijke gebeurtenis, tien jaar geleden. Hij vluchtte naar Libanon en kwam via een barre tocht uiteindelijk aan in Ter Apel, met als enige bezit de kleren die hij droeg. Nu, amper drie jaar later, heeft Akkad zijn eigen barbershop in hartje Hilversum. „Ik ben een positief mens”, zegt hij vrolijk.

Op 11 mei, de dag dat alle kappers in Nederland weer aan het werk mochten, opende Akkad de deuren van zijn gelijknamige barbershop aan de Kerkbrink. Sindsdien heeft hij over klandizie niet te klagen gehad, vertelt de Syriër, die in de drie jaar dat hij in Nederland woont de taal al behoorlijk machtig is. „De zaak is groot en zit op een goeie plek. Er lopen altijd veel mensen langs.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen