Daan en Martha uit Beverwijk: Regen op de camping? Nog even niet op de fiets maar in de voortent appen naar familie in Turkije

Daan en Martha Driessen uit Beverwijk staan op Camping '73 in Nieuwe Niedorp.
© Foto Marc Moussault
Nieuwe Niedorp

Geen droomscenario voor vakantiegangers die deze week hun tenten en caravans op de Noord-Hollandse campings hebben neergezet.

In plaats van aangenaam zomerweer, miezert het er op los. Dit leidt vooralsnog niet tot zompige campingterreinen.

De gortdroge grond kan dat hemelwater soepeltjes verstouwen. Bovendien staan de meeste campings in deze contreien op zandgrond waardoor wateroverlast niet snel ontstaat. Maar lollig zijn de omstandigheden allerminst. Wie kampeert, wil zich niet hoeven bekommeren om weercondities die maken dat een mens zich opgesloten voelt.

’Het beste’

Daan en Martha Driessen, maken er op Camping 73 in Nieuwe Niedorp het beste van. Het stel uit Beverwijk, zij 80, hij 79, vermaakt zich met puzzelen, lezen en appen naar familieleden die in Turkije verblijven.

Zij: ,,Wat we zouden hebben gedaan met droog weer? Op de fiets naar Middenmeer. Maar dat doen we een andere keer wel, we hebben tijd genoeg. We staan hier met onze caravan tot eind september.’’ Voor komend weekeinde en de dagen erna ziet het er overigens beter uit, met droger en warmer weer.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen