Premium

Mohammed Bekkach voetbalde wel eens niet helemaal volgens de regels met vrienden op grasveldjes in de buurt: ’Ik legde dan uit dat we echt niet zonder voetbal kunnen’

Mohamed Bekkach: ,,Ik denk dat ik er komend seizoen zo rond de twaalf à vijftien voor Hillegom ga maken.”
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Haarlem

Tijdens een bruiloft een tijdje geleden kwam Mohamed Bekkach zijn neef Said Elmahdadi weer eens tegen. Niet voor het eerst vroeg Elmahdadi, geen onbekende in de Bollenstreek, zijn familielid om bij ’zijn’ Hillegom te komen voetballen. Na eerdere afwijzingen hapte Bekkach dit keer toe. Komend seizoen is hij actief bij de eersteklasser. „Het is een bewuste keuze en het voelt goed.”

In corona-tijd ontdekte Bekkach een nieuwe passie. „Tennissen is best leuk om te doen.” De kersverse hobby is evenwel surrogaat voor het voetbal, waar hij zichzelf honderd procent in kwijt kan. „Ook in het dagelijkse leven. Ik heb de voorbije weken noodgedwongen veel met vrienden op pleinen en grasveldjes in de buurt gevoetbald. Dat ging niet altijd conform de regels, want dat was lastig. We zijn daarover wel eens aangesproken door de politie. Ik legde dan aan de agenten uit, dat we echt niet zonder voetbal kunnen en dat dit de enige manier was waarop we dat konden doen. Ze hadden er alle begrip voor.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen