Spaans tapasrestaurant Vida in Laren is tijdens stille coronaperiode omgetoverd tot Gooische Kip

Laren

Het Spaanse restaurant Vida in Laren is tijdens de sluiting vanwege de corona-uitbraak stilletjes omgetoverd tot een kiprestaurant: Gooische Kip.

Eigenaar Edwin Spitsbaard geeft toe dat het Spaanse restaurant, op de hoek van de Eemnesserweg en de Sint Janstraat, niet opbracht wat hij ervan had gehoopt. Er waren vier Vida’s: in Hilversum, Naarden-Vesting, Amsterdam en Laren. Vida in Amsterdam werd in januari verkocht. „En in Laren zijn we omgegaan”, zegt Spitsbaard eerlijk. „We dachten echt dat het een knaller zou worden, maar de bezoekersaantallen vielen tegen.”

De sluiting van het filiaal in Amsterdam had te maken met logistieke redenen. „Het lag een beetje te ver van Naarden, Hilversum en Laren. Het was een klein restaurant. Het draaide wel, maar we hebben het verkocht.” Vida Hilversum en Naarden-Vesting blijven, verzekert Spitsbaard.

In Laren heeft hij de zaak omgetoverd en is inmiddels ’Gooische Kip’ geopend. Niet te verwarren met het keten Kippie, dat recent ook in Hilversum zijn deuren opende en een afhaalzaak is.

„Gooische Kip is voor een breed publiek, een echt restauarant. Sinds we open zijn, is de loop er, ondanks de coronamaatregelen, al aardig ingekomen. We hebben centraal een grote grill in de zaak staan. Die stierenkop van Vida Laren hangt nu bij ons thuis boven de open haard.”

Spitsbaard wil kwaliteit leveren en serveert boerderijkip vers van het spit, oosters, kipbitterballen en nog veel meer. Gebakken aardappels, glaasje wijn of speciaalbier erbij. „Eerlijk kippenvlees, diervriendelijk en zonder antibiotica”, garandeert hij.

Het personeel dat in Vida Laren werkte kon zijn baan behouden. „We hebben een hartstikke leuk team en hopen dat we met deze conceptwijziging nu echt gaan scoren”, aldus Spitsbaard.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht