Alleen expositie over 75 jaar vrijheid in Dorpskerk Opperdoes. ’We durven het aan’

Bevrijdingstentoonstellingsposter.© Dorpskerk Opperdoes

Sophie Kuitems
Opperdoes

Alle tentoonstellingen en activiteiten in de Dorpskerk in Opperdoes zijn geannuleerd door corona. Behalve de tentoonstelling over 75 jaar vrijheid. Díe gaat wel door.

„We durven het aan, natuurlijk wel onder voorwaarden, maar we denken dat het nu moet kunnen’’, zegt Fijtje Groot-Portengen van de Dorpskerk Opperdoes.

Er is al dagen hard gewerkt al het materiaal van de tentoonstelling op de juiste manier in te richten. Deze zaterdag is het zo ver, de expositie is te bezoeken. Er is veel aandacht besteed aan de regels rond corona, verzekert de organisatie. ,,De ingang is in de toren en de uitgang is de ’vluchtdeur’ aan de zijkant. Bij de ingang wordt u gevraagd een formulier in te vullen en de handen te desinfecteren. Wij bewaren dit formulier een aantal weken om aan de GGD te kunnen overhandigen mocht er corona uitbreken. Na die tijd worden de formulieren vernietigd. Met het invullen van dit formulier maakt u, ter plekke, gelijk een afspraak om naar binnen te mogen, maximaal vier personen tegelijk. Bij een aantal personen uit hetzelfde gezin kan hiervan worden afgeweken. In de kerk zijn geen looproutes, daarvoor is het middenpad te smal. We vragen iedereen om zelf te zorgen voor de voorgeschreven afstand en bij passeren even uit te wijken in een kerkbank. Als het wat drukker wordt zal er dus even gewacht moeten worden.’’

De expositie is tot en met 29 augustus elke zaterdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Het terras is dan ook open.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen