Niks groeten uit Amsterdam. De Zaanstore heeft nu een Zaanse collectie T-shirts en souvenirs

T-shirts uit de Zaan.

T-shirts uit de Zaan.

Ronald Massaut
Zaandam

Het assortiment Zaanse producten in de Zaanstore is uitgebreid met T-shirts, tassen, mokken, deurmagneten en etuis. Het lijnenspel op de nieuwe cadeaus vertelt de geschiedenis van de Zaanstreek, zoals die van de molens.

De producten liggen sinds deze week in Zaanstore en werden ook grif verkocht. Even wachten loont, want vanaf maandag krijgen bezoekers van de winkel 15 procent korting op het nieuwe assortiment.

Behalve Zaanse streekproducten heeft de Zaanstore op het Stadhuisplein in Zaandam nu ook deze souvenirs. Storemanager Miranda Nijman vindt het belangrijk om Zaanse iconen als souvenir onder de aandacht te brengen. „Op souvenirs zie je vrijwel altijd ’Holland’ of ’Amsterdam’ staan, maar nooit ’Zaans’ of ’Zaanstreek’. Daarom hebben we besloten om zelf souvenirs te ontwikkelen.’’

Dit tot groot genoegen van de nieuwe directeur van Marketing Zaanstreek, Anneke Wijdogen-Vis. De Zaanstore koppelt er meteen een wedstrijd aan. Ga met je favoriete Zaanse icoon of op je favoriete Zaanse plekje op de foto. De kortingsactie loopt tot en met 25 juli. Online shoppen kan ook op zaanstore.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.