Lijst met attracties en kramen Hoornse kermis nu bekend: achtbaan, spookhuis, kamelenrace en veel zoetigheid

Jong en oud in de achtbaan tijdens de Hoornse kermis in 2019.
© Foto Marcel Rob
Hoorn

De gemeente Hoorn heeft woensdagavond bekendgemaakt welke attracties er op de aankomende kermis komen te staan.

Het gaat om een lijst van 55 attracties en kramen, waarvan nog een plaats onbestemd is. Kermisbezoekers mogen in augustus onder meer de Power Polyp (spin) van Edwin Vader, Speed 32 Airborne van Willy Ordelman, Screwdriver van V.O.F. Van Zetten jr. en een familieachtbaan van Kermisexploitatie Buwalda B.V. verwachten.

Verder zijn er spookhuis, een gokhal, een zweeftoren, grijpkraantjes, een kamelenrace en trampolines te vinden. Het aanbod van eten en drinken bestaat onder meer uit churros, suikerspinnen, gebak, poffertjes en meer zoetigheden.

Deze attracties en kramen zijn gekozen uit een eerdere selectie - voor coronatijd - van de gemeente Hoorn. Die lijst bestond uit 73 kandidaten. „Bij het kiezen is gekeken naar een zo compleet mogelijke (gevarieerde) kermis, binnen de beschikbare ruimte”, liet gemeentewoordvoerder Sylvia Doodeman eerder weten.

Lees ook: ’Ondankbare taak’ van verdelen kermisplekken valt mee voor Hoorn, voorselectie was voor coronatijd gemaakt en aantal ondernemers haakte al af

De Hoornse kermis vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 16 augustus, op het Pelmolenpad. Vanwege de coronamaatregelen wordt deze georganiseerd in een aangepaste vorm.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen