Boze boeren voeren actie bij distributiecentrum van Vomar in Alkmaar

ALKMAAR

Het distributiecentrum van de Vomar in Alkmaar is donderdagavond geblokkeerd door tientallen boeren. Vrachtwagens die het gebouw wilden verlaten of het terrein op wilden, werden tegengehouden.

Het centrum werd geblokkeerd door trekkers. De boeren voerden actie omdat ze een eerlijke prijs voor hun producten willen. Volgens de actievoerders zijn de producten duurder geworden, maar zien boeren daar niks van terug.

De boeren reden vanaf ongeveer vanaf 21.30 uur uit Wieringerwerf over de N242 naar het distributiecentrum. Het waren ongeveer veertig boeren uit de regio, onder meer uit Hoorn, Schagen en Zuidermeer.

© DNP.NU

In het hele land werden donderdagavond weer acties gehouden. Zo zijn boeren het er niet mee eens dat landbouwminister Carola Schouten ruw eiwit in veevoer wil verlagen. Dat zou ten koste gaan van de gezondheid van koeien.

Schouten heeft inmiddels toegezegd om met experts en veeartsen in gesprek te gaan over eventuele gezondheidseffecten. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden 'voermaatregel' geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

© DNP.NU
© DNP.NU

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen