Meter diep zinkgat op het West in Hoorn is gedicht, weg weer vrij voor verkeer

© Foto Mediahuis / Martijn Mak
© Foto Mediahuis / Martijn Mak
© Foto Mediahuis / Martijn Mak
1/3
Hoorn

Het een meter diepe zinkgat dat donderdagochtend ontstond op het West in Hoorn, veroorzaakt door een rioollekkage, is gedicht in opdracht van de gemeente.

Volgens een medewerker van VBK Schadenberg zullen de laatste werkzaamheden, bestaande uit het opnieuw bestraten van het West, rond vier uur afgerond worden. De stenen liggen al klaar. „Het is nog even wachten op extra zand, dat zo gebracht wordt.”

© Foto Mediahuis / Martijn Mak

Het zinkgat ontstond in de ochtend. De rioolleiding, gemaakt van gres (gebakken steen), had het begeven en daardoor was het opliggende zand in de rioolbuis verdwenen. De vermoedelijke oorzaak van het defect: trillingen van het verkeer op het West.

© Foto Mediahuis / Martijn Mak

Kraantje

Er moest een kraantje bij komen om de leiding uit te graven. Volgens de VBK-medewerker kon je drie meter diep naar beneden kijken. Tot daaraan was gegraven, omdat daar de hoofdrioolleiding ligt. Die leiding heeft een diameter van maar liefst zestig centimeter.

Hij legt uit dat er een groot onderhoud aan het riool op de planning staat bij de gemeente. „Dat is hoognodig”, zegt de man, terwijl hij wijst op een grote plas verderop in de straat. „Ook daar is waarschijnlijk al een scheurtje ontstaan.”

Het West is sinds 13.30 uur al weer open voor verkeer. Na afloop zullen de overige versperringshekken worden verwijderd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen