16-jarige verdachte aangehouden voor mishandeling die werd gefilmd bij Jagersplas in Zaandam

ZAANDAM

Een 16-jarige jongen uit Zaandam is afgelopen zaterdag aangehouden voor het mishandelen van een 16-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd vorige maand bij de Jagersplas tegen zijn hoofd geschopt. Een 13-jarige Zaandammer die het incident heeft gefilmd, wordt ook als verdachte gehoord.

Het Openbaar Ministerie laat woensdag weten dat de 16-jarige verdachte is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. „Volgens verklaringen zou het slachtoffer zijn uitgescholden vanwege zijn Aziatische afkomst/uiterlijk. Of dit verband houdt met het schoppen is nog niet duidelijk en onderwerp van onderzoek”, aldus het OM.

De verdachte is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat hij het onderzoek in vrijheid mag afwachten.

Het filmpje van het geweldsincident werd vaak gedeeld op sociale media. Het slachtoffer werd belaagd door meerdere jongens. Het OM sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Yanii (16) durft door mishandeling in Jagersplas niet meer naar buiten: ’Bang voor escalatie, maar mensen moeten weten dat racisme ook in de Zaanstreek aanwezig is’

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen