Veerboten Zuiderzeemuseum varen vanaf vrijdag weer door versoepeling coronamaatregelen

Een van de museumveerboten met nu nog lege banken. Vanaf vrijdag mogn er weer passagiers mee.© Foto Frank Bedijs

Paul Gutter
Enkhuizen

De museumveerboten van het Zuiderzeemuseum varen de bezoekers vanaf vrijdag 10 juli weer dagelijks naar het buitenmuseum. Door de coronamaatregelen moesten de boten na heropening van het museum aan de kant blijven. De verruiming van de maatregelen, die per 1 juli van kracht zijn geworden, maakt het mogelijk ze weer in te zetten.

Door de heropening van het entreepaviljoen aan de Sluisweg en de inzet van de veerboten komt de tijdelijke ingang aan de Kooizandweg te vervallen. Het dragen van een mondkapje is op de veerboot verplicht. Bezoekers kunnen er zelf eentje meenemen of ter plekke een aanschaffen.

Ook kunnen bezoekers het buitenmuseum weer via de stadsingang aan de Wierdijk betreden of starten met een bezoek aan het binnenmuseum. Het is niet langer noodzakelijk om voorafgaand aan het bezoek een starttijd te reserveren.

Kaarten zijn online beschikbaar en met 1 euro korting per persoon. Wie het museum liever spontaan bezoekt, kan terecht bij één van de kassa’s. De openingstijden van zowel het binnen- als het buitenmuseum zijn van 10 tot 17 uur. Actuele informatie over tickets, route en parkeermogelijkheden staan ook op www.zuiderzeemuseum.nl.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen