Waddenfonds steunt Texels Schaap en Opera4daagse met duizenden euro’s

Texelse schapen.
© Archieffoto Joke de Boer
Den Burg

Het project Behoud Texels Schaap krijgt van het Waddenfonds een bijdrage van ruim 30.000 euro. De Opera4daagse op Texel krijgt 5000 euro.

Dat meldt het Waddenfonds. Het project Behoud Texels Schaap richt zich op de instandhouding van dit ras op het eiland. Er zijn steeds minder schapenhouders, terwijl Texel mede bekend is om zijn schapen. Ook toeristen zijn geïnteresseerd in het fenomeen. Door de afzet van vlees te vergroten kan het ras in stand blijven.

Communicatie

De marketing en communicatie rondom de producten van het Texels schaap worden geprofessionaliseerd. Ook worden afzetkanalen vergroot. De investering bedraagt ruim 62.000 euro. Het Waddenfonds draagt de helft bij.

Opera

Op Texel vindt voor de tweede keer een Opera4daagse plaats. Dit keer voert ensemble Intorno een opera op waaraan jongeren van het voortgezet onderwijs deelnemen. De voorstellingen worden hierdoor experimenteel en vernieuwend en de jongeren leren het verschijnsel opera kennen.

Intorno richt zich op maatschappelijke projecten waarbij muziek en theater een middel zijn om (vergeten) geschiedenis onder de aandacht van het publiek te brengen. De totale kosten bedragen 22.500 euro. Het Waddenfonds financiert 5.000 euro.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.