Premium

Jeroen Stumpel wist een ding zeker: niet in het familiebedrijf stappen. Nu is hij directeur en heeft Stumpel uitgebreid met een elfde boekhandel in Purmerend

Jeroen Stumpel: ,,Ik heb veel van mijn vader Steef geleerd.”
© Foto Ella Tilgenkamp
Purmerend

Na zijn studie bedrijfskundige informatie en bedrijfswetenschappen wist Jeroen Stumpel één ding zeker: hij zou NIET in het familiebedrijf stappen. Stel je voor, hetzelfde gaan doen als je vader. Echt niet! Door de komst van Bol.com in 2009 veranderde zijn visie en staat de 39-jarige directeur alweer een paar jaar aan het roer van de bekende boekhandel.

„Ik heb altijd hard ’nee’ gezegd. Maar, hoe harder je ’nee’ zegt hoe harder de ’ja’ wordt”, grijnst de ondernemer over zijn start bij het met het ’Hofleverancier’ onderscheiden familiebedrijf. „Door de opkomst van Bol.com constateerde ik dat het online winkelen bij Stumpel moest worden aangepakt. De website was er toen al wel, maar verre van perfect. We hebben toen grote sprongen gemaakt. Hoewel ik nog steeds niet helemaal tevreden ben. Dat heeft vooral te maken met de techniek aan de achterkant.”

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen