Man krijgt rijverbod na drugstest, maar rijdt de politie drie uur later weer tegemoet. Hij wil de politie afschudden, maar zijn poging eindigt midden op een rotonde

De vluchtpoging van de man eindigde midden op de rotonde bij de N502 en de Zeeweg.
© Foto politie Schagen
Callantsoog

De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden in Callantsoog. Hij werd langs de kant gezet, omdat de bestuurder vaker in verband was gebracht met drugs.

Een eerste drugstest wees uit dat de man THC, amfetamine en xtc had gebruikt. THC is de werkzame stof in cannabis. De verdachte wilde niet meewerken met de politie en wilde wegrijden. Na een korte worsteling is hij aangehouden en is er op het politiebureau bloed van hem afgenomen, aldus de politie. In afwachting van de uitslag kreeg hij een rijverbod.

Rotonde

Maae van dat verbod trok de man zich niks aan. Zo’n drie uur later reed hij de politie namelijk tegemoet op de N502 ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug. De politie maakte een rechtsomkeert en is achter hem aangereden. „Wij zagen dat hij zijn snelheid verhoogde in een poging ons af te schudden.”

Succesvol was de vluchtpoging van de bestuurder niet. De auto kwam tot stilstand midden op een rotonde, waar hij tegen het rood-witte schrikhek aanreed.

De man is toen opnieuw aangehouden voor rijden onder invloed en daarnaast ook het negeren van het rijverbod. Ook is er weer een bloedmonster van hem afgenomen. Hij is zijn rijbewijs kwijt.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.