Appartement in binnenstad van Purmerend drie maanden dicht na vondst wietkwekerij

Een poster op het raam geeft aan dat het appartement voor een periode van drie maanden gesloten is na een drugsvondst.
© Foto Mediahuis
Purmerend

Het zijn niet alleen loodsen op bedrijventerreinen waar hennepplantages worden opgerold. Ook in woningen worden ze regelmatig aangetroffen.

In een appartement op de hoek van de Koemarkt en het Looiersplein bijvoorbeeld. Burgemeester Don Bijl heeft maandag besloten dat het appartment voor drie maanden gesloten moet blijven.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand, als er sprake is van de aanwezigheid van drugs bocen de normen voor eigen gebruik. Het besluit van Bijl betekent dat de bewoners van het pand en ook anderen drie maanden niet naar binnen mogen. Er zijn posters geplakt met de tekst ’Verzegeld’ en ’Drugspand gesloten’. Die zijn niet al te best zichtbaar, aangezien de woning op de tweede etage van het appartementencomplex zit.

De sluiting moet ertoe leiden dat de bekendheid van het pand onder gebruikers als drugspand doorbroken wordt. Handel en productie van drugs vormen een inbreuk op de openbare orde en zorgen voor een onveilige woonomgeving.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen