Nóg een Noord-Hollander bij Cambuur Leeuwarden: Assendelver Jasper ter Heide (21) komt over van Ajax

Jasper ter Heide verruilt Ajax voor Cambuur Leeuwarden.
© Archieffoto Orange Pictures
Leeuwarden

Wéér sluit een Noord-Hollander aan bij de selectie van Cambuur Leeuwarden. Assendelver Jasper ter Heide (21) trainde dinsdag voor het eerst mee bij de koploper van de eerste divisie in het afgelopen seizoen.

Ter Heide speelde kort bij de jeugd van SVA in zijn geboortedorp en bij ADO’20, waar hij op jonge leeftijd werd opgepikt door AZ. Na vier jaar daar meldde Ajax zich en sinds 2018 maakte hij in Amsterdam deel uit van het beloftenteam, dat ook bovenin de eerste divisie meespeelde.

Na afloop van zijn eerste training liet hij voor de camera van Omrop Fryslân weten dat het publiek hem meteen opviel. ,,Bij Jong Ajax is de training altijd besloten, het was wel mooi om te zien dat er nu een paar supporters op de tribune zaten.’’

Cambuur zet alles op alles om komend seizoen alsnog de titel te pakken en promotie naar de eredivisie af te dwingen en doet dat met heel wat Noord-Hollanders. Vorige week werden Volendammer Robert Mühren en Hoornaar Sonny Stevens opnieuw vastgelegd. Ter Heide tekende een contract voor twee jaar.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen