Premium

De St. Jozefkerk in Velsen-Noord wordt een multifunctioneel gebouw. Jeroen de Rooij van vastgoedontwikkelaar Happier gaat meer bouwprojecten uitvoeren: ’Velsen-Noord heeft zoveel kwaliteiten, maar die worden vaak niet onderkend’

Velsen-Noord

De St. Jozefkerk in Velsen-Noord omvormen tot een multifunctioneel gebouw. Met onderdak voor maatschappelijke organisaties, startende ondernemers en – wellicht - appartementen. En uiteraard een deel van het godshuis waar de roomskatholieke gemeenschap elke week kan kerken.

Velsenaar Jeroen de Rooij, bekend van zijn diverse verbouwprojecten in het gemeentedeel boven het Noordzeekanaal, heeft diverse plannen voor gebied. De ontwikkelaar van Happier hoopt dezer dagen met ingenieursbureau Everspartners een koopovereenkomst te sluiten voor het 7800 vierkante meter tellend gebied met naast het kerkgebouw (een Rijksmonument), de parochiezaal (De Meerpaal) en de pastoriewoning. „Door op een slimme manier het gebied aan te pakken kunnen er én woningen worden gebouwd - waar werken, wonen en sociale aspecten bij elkaar komen - én er kan tegelijk een mooi groen parkachtig gebied ontstaan. Met de kerk als stralend middelpunt. Een win-win situatie voor iedereen”, zegt hij.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen